Въсщност, може би, е трябвало да заличите старото, защото е по грешен Булстат и да подадете редовни данни по правилния Булстат.   :hmmm:

Обадих се в НОИ, казаха, че не могат да направят справка, защото системата е нова. Затова подадох още веднъж с код подаване, системата го прие и повече няма да пипам. Попитах дали самото лице може да провери с ПИК подаден ли е болничният му, но това също все още не можело. Общо взето чакаш да видиш дали ще си получиш парите, нещо такова се получава.  :no2:
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=cqs1453283825v.png
вижте как трябва да изглежда регистрацията на фирма упълномощител


Благодаря! Сега кашата е пълна. В уведомлението от НОИ излезна, че нашата фирма подава болничен, затова подадох ново приложение 9 с код корекция, получих уведомление, че е прието и би трябвало сега всичко да е точно. Идва другия въпрос- новото приложение 9 коригира ли старото, или трябваше да залича старото и да подам ново.  :hmmm:
Май така стана, но сега пък ме е страх да не излезне, че лицето, чиито болничен подавам, работи в нашата фирма....  :hmmm:  :no2: Ужас вече! Надявам се, че след като съм го подала в уеб приложението като упълномощено лице и съм въвела ЕИК на упълномощителя, да е станало ясно, че болничния излиза от неговата фирма.  :blink:
А в приложение 9 си пишете данни на фирмата упълномощител, нали?

Ето това ми е била грешката. Подадох, успокоих се.  В приложението създавам нашата фирма, влизам през нея, избирам приложение 9 и в него пиша данните на упълномощителя. Така го подадох и го прие. Дано правилно съм постъпила.
Да, успях.
Да не би грешно да попълвате данните в началото. Въвеждате си данните на фирмата упълномощител, но в началото от падащото меню трябва да изберете "упълномощено лице".

От приложението на НОИ създавам фирма- упълномощител, тоест задължено лице и въвеждам в Приложение 9 данните от болничния лист, след това "Запис" и при проверката офлайн документа е валиден, но при проверка онлайн пак ми излиза налични грешки 9431 Във файла съществуват документи за различни осигурители. А в самата система на НОИ процедирам както сте описали- Вид на потребител Упълномощено лице, отдолу вписвам ЕИК на упълномощителя и при тест на файл ми излиза следната грешка "Несъответствие между вида на задълженото лице и стойността във файла. - 10".
Сега ми излиза нова грешка "Несъответствие между вида на задълженото лице и стойността във файла. - 10;" Колкото и пъти да гледам попълнения файл, толкова пъти не виждам какво пропускам.
Влизате в уеб-приложението, избирате упълномощено лице, после потребителска регистрация, най-долу на заредената страница има "упълномощители", избирате си Булстата на упълномощителя, след това правите избор на правата за достъп /най-отдолу се намира/ и накрая настискате "Запис на регистрацията".
Надявам се, че съм успяла да го напиша разбираемо.
Ако имате въпроси-пишете ;)

Добро утро!  :smile1: Благодаря за тази информация, изпълних я, но пак ми излиза същата грешка... Вие успяхте ли да изпратите данните към НОИ?
Болничния, който се опитвам да подам от сутринта е с дата 04.01.2016 година.
Здравейте на всички  :smile1: И при мен излиза същия проблем, както при dionea. Моля, ако някой има решение на проблема, да пише, а ако аз се справя, ще ви кажа къде е бил ключа от палатката.
Ясно, това обяснява защо от който и браузър да опитам, все не става.
Зарязвам го за понеделник, дано до тогава да са отстранили проблема.

Хубав ден!  :smile1:
Здравейте момичета  :smile1: От вчера се мъча с регистрацията в НОИ и постоянно ми изкача съобщение "Възникна грешка при запис на данните. Моля, опитайте отново.". При вас така ли се получава, или аз някъде греша? За една от фирмите даже не ми даде да експортирам заявление. Пише, че е изпратено, статус на регистрацията: неактивна и статус на упълномощаването: необработено заявление от НОИ...
Споделете впечатления.
Там където завеждате дните за бременост и раждане, при мен си има специално за 15 дни на бащата. Чл.163 ал 7 е в раздел "Отпуск поради бременност, раждане и осиновяване"

От сърце Ви благодаря!  :smile1:
Къде да ги заведете- в програмата на НОИ не ги завеждате като болничен, а в опис на приложения като отворите има V- там кликвате и ви се отваря страница за въвеждане само на данните за лицето и приложенията.

Да, за това Ви разбрах.  :good: Когато правя заплатите за месец май - тези 15 календарни дни като отпуска ли ги завеждам в личния му картон, или като болничен? Това имах предвид. Бяхте ми много полезна! Благодаря ви!
create  :smile1: много благодаря за бързия отговор! Лицето има декларирана сметка за изплащане на обезщетения от НОИ, значи това отпада. Хубаво е, че може документите да се занесат веднага, щом се съберат, така най-вероятно и по-бързо ще ги обработят в НОИ. Ако обаче тези 15 календарни дни ги заведа като болничен, как ще нанеса всички необходими реквизити за болничния, при положение, че всъщност няма реален такъв?
Здравейте,  :smile1: имам въпрос. Имам служител, който иска да излезе отпуск за отглеждане на малко дете - 15- те дни. Въпросите ми са като болничен ли трябва да го заведа в програмата за заплати? Освен Декларация ( свободен текст ), че детето е припознато от него, тъй като с жена му не са женени, а живеят заедно, и бележка от болничното заведение с датата на изписване на детето, както и Приложение 13 Заявление - Декларация за изплащане на парично обезщетение при раждане на дете на основание чл. 50, ал. 6 от КСО до 15 календарни дни, както и подписана заповед за отпуск от работодателя, трябва ли някакъв друг документ? И всички тези документи ли се представят в НОИ? Трябва ли осигурителят да подпише и подпечата документа от болничното заведение за изписване на детето? И кога се подават тези документи - отнася се за месец май 2014 г. - след като се начислят заплатите, след като се подаде Декл. 1 и Декл. 6 , или не е обвързано с тях? Какъв е срока?

За първи път ми се случва и ми се иска всичко да е изрядно.
Благодаря ви предварително за отделеното внимание!

Хубав ден!